De “Club”

Historiek

In 2007 kregen we een cadeautje voor onze verjaardag. Veerle kreeg Carcassonne en ikzelf kreeg er een uitbreiding van nl “De Toren”. Ik dacht toen: “Wat moet ik in godsnaam met een spel doen!?” Maar het spel beviel ons en we besloten een uitbreiding bij te kopen in een webwinkel. Het afhaalpunt van die winkel was een jonge kerel die met veel passie sprak toen ik het spel ging afhalen. Hij bleek verdorie een hele kamer vol spellen te hebben???

Door zijn enthousiasme werd onze interesse nog wat harder aangewakkerd. Meerdere spellen werden aangekocht en de verzameling groeide gestaag. Ik ging zelf in een club en we konden onze vrienden ook aansteken om eens een spel te spelen. Op een moment werd er heel wat minder gespeeld, maar de draad werd terug opgepikt zodra de kinderen wat mee konden spelen. Het verbaasde ons steeds als we zagen welke spellen ze al aan konden. Vandaag de dag zijn ze een gevaarlijke tegenstander!

De kinderspellen werden verkocht en de eigen spellen kunnen op tafel worden gelegd. Maar de agenda’s worden drukker en drukker, ook voor de vrienden want daar kwam de ooievaar ook natuurlijk. Het prikken van een datum werd moeilijker en moeilijker.

Veerle had al een paar spellenbeurzen in de school georganiseerd en toen daar bleek dat er wel wat mensen zijn die graag spelen maar moeite hebben om medespelers te vinden kregen we het gekke idee om een club te starten. Geen standaard club met vast lidgeld want we willen de rompslomp en de drempel zo laag mogelijk houden. Toen we de kans kregen om de clubavonden te laten doorgaan op een prachtlocatie, dan gingen we ervoor.

Op mijn 40ste verjaardag werd de eerste clubdag een feit maar dan enkel voor vaste vrienden en familie. De maand daarna voor iedereen. De opkomst was (heel) wat groter dan voorzien/gehoopt en dat was wel even slikken. Dit stabiliseerde snel en zo vonden we onze weg en wat er volgde is elke maand mee te maken…

Doel

Tja, dat is redelijk duidelijk dan zeker? ;-):-)

  1. Data ver op voorhand kunnen prikken die vrij zal blijven om te spelen
  2. Nieuwe spellen leren kennen
  3. Mensen nog eens terugzien en ze dan weer direct eens aan de tafel hebben om te spelen
  4. Een gezellige avond beleven!!

Spelers

Na de eerste vloedgolf waren het vooral vaste vrienden die naar de zaal kwamen. Die brachten dan weer vrienden/collega’s mee en die golf zet zich gestaag voort. De spelers die naar ons afzakken willen vooral stoom aflaten na een drukke week dus veel tellen voor elk puntje zie je bij ons niet echt. Zowel lachen als rumoer maken moet eens kunnen. Hard-core gamers hebben we ook maar dat ze eventjes de tel kwijtraken nemen ze er precies graag bij.  Gezinnen met kinderen die al kunnen spelen zijn ook welkom.

Wat en hoe spelen we?

Ter plaatse is er een kast waar je steeds een spel kan uitnemen. Andere spelers brengen ook soms eigen spellen mee omdat ze thuis geen spelers genoeg hebben, of omdat ze staan te popelen om een nieuw gekocht spel te proberen. Ook wel eens omdat het in de kast wat al te lang staat stof te vangen. Ikzelf breng ook telkens spellen mee uit mijn kasten thuis. Spellen die sterk onderhevig zijn aan Analysis Paralysis komen bij ons niet op tafel. Dus als je nog wiskundige berekeningen wil maken na de werkuren dan zit je bij ons niet aan het juiste adres. Let wel, spellen als Torres, Palais Royal,.. is geen probleem.

Zodra de spelers aankomen maken we kleine groepjes en worden er spellen uitgelegd. Dit kan zowel door onszelf zijn als door mensen die eigen spellen mee hebben gebracht.  Tussen de spellen door worden die groepjes soms wat door elkaar gehusseld zodat je eens met anderen aan  tafel kan zitten. Speel je liever met dezelfde mensen dan is dat natuurlijk ook geen problem.
Je kan ook onze collectie eens bekijken en als je een bepaald spel wil spelen op een avond, dan kan je contact opnemen.