The Game Extreme

Vorig jaar schreef ik al een stukje over “The Game” wat je hier kan vinden.

Sinds dat schrijfsel kwamen ze al met een klein setje uitbreidingskaarten (The Game on fire) en een versie in een leuke koker met speelmat op de proppen. Toen WGG met een nieuwe versie zou komen kwam die al snel op de “must have” lijst. Ik blijf “The Game” simpelweg te leuk vinden.  Als het basisspel met “the game on fire” een duwtje kreeg, zo krijgt het nu een hete peper in zijn gat!

De nieuwe versie is volledig identiek aan het basisspel maar 28 kaarten kregen een extra opdracht. Zo zijn er 2 soorten (bliksem en oneindig) met samen 7 verschillende opdrachten. Bliksem is onmiddellijk uit te voeren en vervalt dan. Het oneindig symbool zijn geldig zodra ze zijn gespeeld en ze blijven roet in het eten gooien tot ze weer bedekt zijn. Wat vinden we nu terug?

  • STOP (bliksem) Je beurt is direct gedaan. Zelfs als je nog niet het noodzakelijke aantal kaarten hebt gespeeld. Kan ook een POSITIEVE kaart zijn!
  • Doodshoofd (bliksem): Je moet deze kaart in je beurt direct bedekken of het spel is ten einde
  • 3! (bliksem): Je moet in je beurt verplicht 3 kaarten spelen. Geen 1, 2, of zelfs 4. Nope! Juist 3!! Kan dit niet dan is het spel verloren. Dus zeker geen goede kaart om op hand te houden tegen het einde van het spel
  • Geen communicatie (oneindig): Je mag totaal geen info meer uitwisselen. Dit kan in deze versie van het spel echt wel dodelijk zijn!
  • Gekruiste 10 (oneindig). Je mag de achteruit truc niet toepassen
  • 1 stapel gebruiken (oneindig). De actieve speler moet al zijn kaarten op 1 stapel spelen
  • Slechts 1 kaart nemen (oneindig). Na je beurt mag je maar 1 kaart terug op hand nemen. Deze lijkt onschuldig, maar als je 3 of 4 kaarten hebt gespeeld en je mag dan maar 1 kaart terug op hand nemen, dan wil dat zeggen dat je in de volgende beurt heel hard beperkt zal zijn in je mogelijkheden!

De positieve en de negatieve puntjes die ik aankaartte in mijn vorige preview blijven gelden. Met deze variant gaan we een hele stap vooruit! God, wat is dit aangenaam om te spelen…. Suspense ten top als je bepaalde spelers aan tafel hebt zitten! Als het aan mij lag, dan vloog mijn basisspel nu de verkoop op. Maar dan zou ik ook mijn playmat moeten verkopen en dat zie ik niet zitten. Want die mat is echt wel een meerwaarde voor dit spel.  Ik sta te popelen om deze Extreme nog wat pittiger te maken en de “Fire-kaartjes” in het deck te steken. Soms moet je je grenzen durven verleggen, niet?

Het enige wat ik me af vraag is of het gewone spel nu nog zal worden verkocht. Want waarom zou je het “probeersel” nog kopen als je met de nieuwe versie perfect kan spelen zonder de opdrachten en dit dus gelijk staat aan het basisspel?

Zin in leuke momenten met je familie tijdens de feesten? En het mag niet veel geld kosten? En nog minder plaats innemen in je spellenkast? Niet twijfelen, ASAP naar de winkel!

O ja, voor ik het vergeet te vermelden, haal je het niet, dan is er nog ruimschoots de tijd om het nog eens te proberen…..

The Game Extreme

White Goblin Games

1-5 spelers

20 Min