Eeeeek een spin!!

Spinderella  is de naam van deze kleine achtpotige…

Dit spel ontdekte ik op Spiel met een reuzenversie. Dat was prachtig!! Maar ook het spelmateriaal van het normale spel mag er zeker zijn.

In dit veredelde ganzenbord moet je proberen om 3 mieren naar de overkant van het parcours te krijgen. Maar de weg door het bos is niet zonder gevaren. Als je mier onder de boomstronk terecht komt, dan kan hij niet meer bewegen. En dan zwijgen we nog van Spinderella en haar 2 broers Parker en Peter. Ze zullen ervoor proberen te zorgen dat Spinderella boven je hoofd komt te hangen. En dan kan ze je misschien vangen! Dit vangen doet ze met een magneet waardoor je mieren aan haar gaan plakken. Hoe ironisch…. Zodra er andere mieren op de rug van jouw mier komen te zitten moet deze ze meenemen. Ze profiteren dus van jouw beurt om verder naar de finish mee te reizen. Je hebt er dan wel een voordeel bij. Spinderella kan enkel de bovenste mier vangen.

Spelverloop: in je beurt werp je 3 dobbelstenen. De bruine bepaalt het aantal  stappen dat je met een mier van je kleur mag zetten indien de groene dobbelsteen een mier laat zien.  Als de groene dobbelsteen een spin toont, dan zal het de witte dobbelsteen zijn die gaat beslissen hoeveel stappen de 2 broers mogen maken om Spinderella op de juiste plaats te krijgen. Als de groene dobbelsteen een blad toont, dan neem je de boomstronk en zet je hem op een plaats waar 1 of 2 mieren staan. Daarna mag je nog ofwel een mier ofwel de spin verplaatsen, rekening houdend met de ogen op de witte of bruine dobbelsteen. Slaag je erin om met de spin een mier te vangen dan zet je deze terug op het startvlak. Was het een mier van een andere speler dan mag je als beloning nog een eigen mier verplaatsen. Is het je eigen mier, dan krijg je natuurlijk geen beloning meer!

Je zal dus proberen om een mooie combo te maken.

Plus:

  1. Spelmateriaal: Het is een zeer leuk gegeven dat de doos als spelbord wordt gebruikt.
  2. Makkelijk aan te leren regels.

Min:

  1. Voor een kinderspel moet je toch wel proberen te begrijpen hoe je de broers moet laten bewegen om Spinderella op de juiste plaats te krijgen.
  2. Het is wel wat foefelen onder dat bladerdek om de mieren te bewegen.
  3. Het blijft een kinderspel, maar de kinderhandjes zouden het spelmateriaal wel eens snel naar de verdoemenis kunnen helpen.

Dit spel hadden wij al van in het begin op de spellijst staan om op onze beurs te demo-en. Maar dan was het plots overal uitverkocht! We zijn blij dat we nog een exemplaar hebben vastgekregen. Het is een spel dat zeker op regelmatige basis uitgehaald zal worden. Speelt je kind graag spelletjes? Haal dit beestje dan maar zo snel mogelijk in huis!