Een nieuwe voordeur….

En dan hebben we het hier natuurlijk niet over een echte deur! We zeggen het wel eens nadat iemand bij zijn verjaardag een tiental passeert.
Gisteren op de spellenavond kregen wij ook zo een virtuele nieuwe deur. Niet minder dan 40 spelers!! Het mag gezegd worden, dat was een nieuw record! En dat ondanks de slechte weersvooruitzichten! We hadden juist gedacht dat er nie veel volk zou zijn….
Tijdens het uitleggen van “Imperial settlers” bleef het volk maar binnen komen! Spelen zat er voor mij dus niet veel in…

Nadat  “Search for gnomes” was uitgelegd was het uitleg werk nog niet voorbij. Ik wist dat er mensen zouden komen die “Memoir ’44” zelf hadden maar niet wijs raakten uit de regels. Dus daar zou ik ook wat tijd aan spenderen. Maar daar heb ik nu eens geen probleem mee zenne! Het enige spel wat ik 10/10 in mijn collectie heb gegeven mag zeker wat aandacht krijgen! Voor velen is het thema niet gewenst, maar wat een topspel is dit toch!!! Alhoewel meerdere sessies nodig zijn om de details eruit te halen.

Zonde dat ik zelfs de kans niet heb gehad om met wat vrienden te praten. Gelukig kon ik nog ergens ansluiten voor een paar potjes “Koryo”!!

Een drukke avond als dit heeft ons wel laten zien dat we enkele details zullen aanpassen om in de toekomst de start nog wat soepelder te laten verlopen. Niemand zal het gemerkt hebben, maar er is steeds verbetering mogelijk, niet?

Het laat wel zien dat het een goede beslissing is geweest om een club op te starten! En het succes laat ons toch ook de indruk krijgen dat we goed bezig zijn!

We zagen weer heel wat blije gezichtjes, en daar doen we het toch voor. Laat die Tv en asociale slimme foon maar eventjes voor wat hij is en leer nieuwe mensen kennen tijdens het spelen van een spel. Volgens Plato leer je iemand beter kennen door een uur te spelen dan door een jaar praten. Wie ben ik om dat tegen te spreken???

Zoals jullie al wel weten is het volgende maand geen normaal spelmoment. Dan hebben we onze 5de en laatste spellenbeurs. Meer info kan je hier op de site vinden.

 

Tot dan!