Vakantiepret

Goedkope(re) vliegtickets. Wie wil ze nu niet?

Wij alleszins wel. Maar daar staat dan wel tegenover dat je qua gewicht en volume moet zien dat je binnen de marges blijft. Zoals elk jaar gaan er een heleboel spellen mee op vakantie. We zouden misschien wel eens tijd kunnen hebben! Maar we moesten dus keuzes maken wat we zouden meenemen.

Een doos van vanilleijs werd tot aan het deksel gevuld. Dus geen spelregels of luchthappende dozen. Wat stak erin? Sushi go, Star Realms, Las Vegas, Martian Dice, Gesjaakt, San Juan, Hive, army of frogs (print & play) en Hanabi. Allemaal wat lichter verteerbaar, maar op een vakantie gaan rekenen zou er toch al zeker niet van komen.

De weersvooruitzichten voorspelden heel wat zonnige dagen met als nadeel dat het kwik telkens zin had om te gaan flirten met de laatste getallen waar een 3 voorstaat. Dus vroeg opstaan om de bezienswaardigheden gaan te bezoeken was meer een verplichting dan een must. Onze dagen zaten goed vol en van spelen kwam er niet veel van in huis. De kinderen hadden wel zin, maar deze speler zijn motivatie was omgekeerd evenredig met de temperaturen.

Toen we een appartement introkken met een heel dakterras (wat een leuk uitzicht had je daar!) leek ons dat de perfecte plaats om toch wat spellen op tafel te leggen. Maar net die avond stond er wat wind en was het niet zo leuk om te spelen omdat de kaartjes of de papiertjes gingen vliegen. We hadden dus al bijna heel het verlof die doos zitten meesleuren maar van spelen kwam het niet echt. Op onze laatste slaapplaats aangekomen was er een aangenaam terras in de schaduw naast het zwembad en daar zou het er dan toch van komen. Ikzelf speelde 2 keer Martian Dice en 2 keer Qwixx. En daarmee was de goesting ook over.

Gek dat je soms er echt totaal geen zin in kan hebben. Maar ik moet er wel aan toevoegen dat we lange dagen maakten. Vroeg opstaan, vele km rijden en heel wat dingen  bezoeken om dan niet in slaap te raken door de hitte of door een slecht bed.

We zullen zien wat de volgende vakantie zal worden. Dan is de wagen mee en heel wat extra spelers en dus kunnen we dan heel wat andere spellen meenemen. En wie weet regent het dan wel alle dagen en doen we niets anders dan spelen….

Geniet nog van het verlof want voor je het weet is het schooljaar weer begonnen en hebben we terug onze spellendagen in onze gezellige zaal.

Speel ze!