Speldag 11 juli

De weergoden hadden goed weer voorspeld en daar keken we zeker naar uit. Dan zouden we buiten op het terras kunnen spelen! Veerle had voor wat versnaperingen gezorgd zodat de magen niet leeg zouden blijven tot het moment dat de pizza’s werden geleverd. Een demobox van Asmodee was mee met enkele leuk uitziende spellen  (Deus, Barony, Metal Adventures, Elysium,..) waarvan we er zeker een paar zouden spelen.

Bij aankomst bleken er al wat mensen te staan popelen om eraan te beginnen. De machine begon te draaien en enkele waagden zich aan een potje Five Tribes in de zomerse hitte. Maar ze hadden geen zonnecreme mee dus gingen ze toch maar ergens in de schaduw zitten. We hoorden dat er enkele leden niet kwamen opdagen omdat hun taxi niet arriveerde en dat vonden we zeer spijtig. Gelukkig bleek achteraf dat die taxi gewoon heeeeel wat later was dan afgesproken. Dus konden ze toch aanschuiven! Enkelen speelden Rattlebones en ik maakte me mentaal klaar om Normandië te bestormen in D Day Dice. Een coöperatief dobbelspel dat heel wat tactisch en strategisch vernuft vereist om tot een goed einde te brengen. Dit spel blijft toch 1 van de toppers van mijn spellenkast. Velen laten zich afschrikken door het thema, en ik begrijp dat ook. Maar man toch, wat voor een goed spel is dit. Uitgebalanceerd tot en met. Elke beslissing kan dodelijk zijn. Iemand vroeg om dit buiten te gaan spelen maar ik was blij dat ik in de airco kon blijven zitten. Bij dit spel moet je wakker blijven!! We verloren van het spel.. en hoe! We waren bijna bij de bunker toen we besloten dat ik me zou opofferen zodat ik een kaart kon spelen om de andere spelers te vrijwaren in de stap tot bij de bunker. Ik verleende steunvuur zeg maar. Daarna zouden we proberen om me ook binnen te loodsen door hun hulp. Iedereen kon binnenlopen maar daar stond ik dan. Helemaal alleen overgeleverd aan het vijandelijk vuur! Ons puzzelen met extra soldaten, moedpunten, enz bracht geen zoden aan de dijk. Een beslissing die 2 a 3 rondjes eerder was genomen (een award kopen voor 6 courage) bleek me de das om te doen. We zijn dus nipt verloren, maar dat maakt zeker geen afbreuk aan het spelmoment. Een aanrader!!!

Op een andere tafel speelden ze meermaals Room 25 met mijn zoon van 12. en het moet gezegd; Hij was die gasten aan het afdrogen. Hij is echt wel klaar om aan de “grote” tafels mee te spelen.

Het was nog wachten op het eten dus kon er nog snel een potje Crokinole “geschoten” worden. De gekleurde schijven met tomatensaus, olijven en meer van dat lekkers werden geleverd en overal gingen de spellen even aan de kant. We vormden een hele lange tafel en genoten van de zon, het gezelschap en de pizza natuurlijk 😉

Daarna schoof ik nog aan voor een potje Elysium wat ik tot mijn grote verbazing nog won ook! En dat door een kaart die ik in de eerste ronde al kocht! En ik sloot af met een Limes.

Wat ze op andere tafels allemaal hebben gespeeld, dat weet ik niet meer, daarvoor is het al wat te lang geleden maar ik had toch de indruk dat iedereen weer een leuke dag achter de rug had.

Het zijn er niet veel en de kwaliteit is niet super, maar hier toch enkele sfeerbeelden van de dag.

  • Spellendag 11Juli (01)
  • Spellendag 11Juli (02)Spellendag 11Juli (03)Spellendag 11Juli (04)Spellendag 11Juli (05) Spellendag 11Juli (06) Spellendag 11Juli (07)Spellendag 11Juli (08)Spellendag 11Juli (09)