Marco Polo van 999 games

Gisteren de kans gehad om aan te schuiven bij deze topper. Bij het krijgen van de uitleg leek het een zware dobber te worden, maar dat is niet zo. Eens je aan het spelen bent valt het al bij al nog wel mee. Het is wel een spel dat je best meer dan 1 keer speelt. De mogelijkheden zijn enorm en wat is nu het beste? Je hebt maar 5 rondes de tijd! En dan ben je zelfs nog afhankelijk van dobbelstenen. Deze zijn nog wel wat manipuleerbaar (wat ik  geen enkele keer deed).

Zoals gewoonlijk was ik weer de rode lantaarn wanneer de scores werden uitgedeeld maar ik was toch verschoten dat ik in de laatste ronde zoveel kon inhalen. Uiteindelijk was er tussen mij en de voorlaatste niet “zoveel” punten als dat het initieel leek te worden.

Door het moduleerbaar spelbord en de verschillende karakters zal het spel telkens weer anders zijn. Maar o wee als je dit zal spelen met spelende “boekhouders”

Plus:

  1. Moduleerbaar dus telkens anders
  2. Spelmateriaal
  3. Gebalanceerd
  4. uitgebreide mogelijkheden

Min:

  1. Zeer druk speelbord
  2. Zet de deur open naar analytische berekeningen
  3. Meerdere speelbeurten  nodig om mee te zijn