Sushi Go

De eerste indruk dat we hier op deze vernieuwde site schrijven.

Dit spel was een verrassing. Ik ben niet zo voor simpele kaartspelletjes. En al zeker niet als het doosje niet in mijn “Tetris” gestapelde spellenkast past, hoe mooi ze ook is.
Maar het duurde niet lang of ik ging overstag en ik zorgde er dus al snel voor dat ik voor dit leuke doosje wel plaats kon maken.

Voor mensen dat nooit spellen a la 7 wonders hebben gespeeld is dit perfect om hun het “draften” uit te leggen.
De kleuren zijn aangenaam en de tekeningen kunnen me bekoren. En vooral: Al wat je eigenlijk moet weten (op de startkaarten per aantal spelers na) staat mooi op de kaarten! Dus zelfs als je het spel nooit hebt gespeeld zie je steeds welke kaart hoeveel punten kan opbrengen. Sinds ik de uitleg gaf zijn er al meerdere vrienden, en bij mijn vrouw op het werk zijn er meerdere die het doosje in hun kast hebben staan. En terecht! Snel gespeeld, en nog sneller weer klaar voor een revanche!
Op de doos staat voor 5 man maar who cares als er een 6de of 7de bij aan tafel komt zitten????? Dan gebruik je toch gewoon de aflegstapel nog es een keer?

Hoe simpel kan je een spel maken om dan nog zo leuk te zijn??? Zeker geen miskoop

Plus:
Zoals reeds vermeld: Snel uitgelegd en nog sneller gespeeld
Alles is snel duidelijk
Min:
De mooi uitgevoerde doos die slecht stapelbaar is

Sushi Go! van White Goblin
Phil Walker-Harding